مجـازی سـازی تنهـا مختص مراکـز داده یـا دیتـا سـنتر هـای بــزرگ نیست

چه سازمان بزرگ باشد با تعداد زیادی سرور و سرویس، و چه سازمان کوچک بوده و فن آوری اطلاعات در آن نوپا باشد اجرای مجازی­ سازی در اولویت بسیار بالا قرار دارد. این نیاز، ریشه در مسائل مالی، مدیریتی، فنی و حتی محیط زیستی دارد.

در واقع اگر بخواهیم از مزایای مجازی سازی سرور  و  دسکتاپ نکاتی را عنوان نماییم، حذف تعداد سرورر هایی می باشد که به صورت سخت افزاری و تک منظوره در شبکه های سنتی به ارائه سرویس می پردازند باشد. سرور هایی که مراقبت ونگهداری انها بسیار چالش برانگیز بوده و فضای زیادی را برای نگهداری اشغال می کند.

سرور هایی که به صورت تکی در اتاق سرور قرار میگیرند نیاز به کارشناسان متعددی برای نگهداری دارند، تامین سیستم های خنک کننده برای آنها، هزینه های زیاد برای پشتیبانی از آنها، مدیریت پراکنده و …. از معایب این نوع سرویس و زیرساخت سروری می باشد.

نجات از بحران های فنی

به این دلیل که ماشین­های مجازی مستقل از سخت افزار می باشند، در صورت بروز بحران و از بین رفتن سرورها، بازیابی ماشین­های مجازی بسیار راحت تر و کم هزینه تر از سرورهای فیزیکی صورت می گیرد. همچنین تهیه یک طرح  disaster Recovery برای سازمان ها راحت ­تر، کم هزینه تر بوده و زمان کم تری نیز احتیاج دارد.

استفاده بهینه از منابع سخت افزاری

چرا از کل توان سروری که برای خرید آن چند میلیون پول داده­اید استفاده نمی­کنید؟! بررسی­های صورت گرفته در سازمانها، نشان دهنده این واقعیت است که غالبا بیش از %50 منابع سخت­افزاری خریداری شده بیکار است. عدم استفاده از کل منابع سرور، یعنی هدر دادن بودجه. با مجازی­سازی، به هر سرویس فقط به میزانی که از منابع سخت­افزاری نیاز دارد سخت­افزار اختصاص می­دهید، همین موضوع باعث می­شود کلی از منابع سخت­افزاری بلااستفاده آزاد شود و نیاز شما به خرید سرورهای جدید در آینده کم شود.

کاهش هزینه ها و بودجه فن آوری اطلاعات

کاهش تعداد فیزیکی سرورها، کاهش میزان برق مصرفی، کاهش هزینه تهویه، کاهش هزینه تجهیزات San Storage، کاهش هزینه سوییچ ها و زیرساخت شبکه، کاهش هزینه فضای فیزیکی و کاهش قطع شدن سرویس ها از جمله مواردی است که منجر به صرفه جویی در هزینه ها می گردد.